Bernafaslah dalam molekul cintaNya, semoga pekat darah yang mengalir, dapat menjadi mahar bagi melamar redhaNya. insyaAllah..Kita hanya ingin hidup mulia atau mati syahid!!! Justeru, usah walang dek jajaan dunia!
”الواجبات كثير من الأوقات “
“Kewajipan-kewajipan lebih banyak daripada masa yang ada”

Yallah, Sertai Kami!!

Yallah, Sertai Kami!!

...LL4 Gaza, moga Allah memelihara mereka...

-
a.k.a ﻧﻮرﻋﻴﻦ١ﻨﺘﺷﺍر


bismillahirrahmanirrahim...


pada tirai malam yg mmbungkam, cahaya bintang nyata kian sirna kilauannya.. syahdu tangis esak isi langit kedengaran dengan curahan hujan mmbasahi bumi...kala p'airan Gaza b'gelora, tidak dpt dibayangkn btapa b'geloranya jiwa2 para sukarelawan yg turut disertai rakyat Malaysia, sdg b'juang b'mati2an bg mnghulurkn bantuan kpd saudara seaqidah kita di Palestin.. namun, gelodak debar yg dirasai t'padam dgn keyakinan yg tinggi pd Ilah Yang Maha Esa.. menang atau syahid! itulah azimat yg digenggam.. panji Islam tidak p'nah menyungkur di bumi.. biar longlai tgn yg menggenggam, tgn yg lain akn mnyambut.. subhanallah..

serangan tentera israel dari atas kapal konvoi LL4 Gaza..


jauh pandangan dilontarkan, gemerlap cahaya dari binaan berbentuk rebung dari cermin tingkap sedikit pun tidak menghiburkan.. warna-warni kota raya yg slama ini mampu melamar senyuman dari bibirnya seperti tidak lagi punya pujuk rayu yg mencairkn jiwa.. hatinya dikait penuh teliti dengan bebenang kekecewaan dgn sikap manusia sendiri.. mungkin dirinya jua...


Justify Full pasukan LL4 Gaza, kini telah ditahan! mereka diserang melalui udara! mereka kini dikurung dgn alasan mlawan dan mengganas. sdgkn mereka tidak b'senjata!!! telah diuar-uarkan, telah digencarkan segala khabar betapa kejam dan zalimnya yahudi dan zionis laknatullah itu.. namun, mengapa sikap mementingkan diri lebih hebat b'fatwa??


meneliti rukun islam yg p'tama.. b'saksi Tiada Tuhan yg disembah selain Allah SWT dan Muhammad s.a.w itu p'suruhNya.. b'kisar tntg keyakinan dgn hati, pengakuan dgn lidah, pengamalan dgn anggota juga t'simpul dlm ikatan garis pandu mentaati stiap suruhanNya..meninggalkn laranganNya...bukankah atas dasar ini, kita p'lu mencintai apa yg Allah dan Nabi s.a.w cintai dan mmbenci sbarang p'kara yg dibenci olh Allah dan RasulNya?? ini adalah p'soalan aqidah yg cukup mudh difahami bukan? justeru, atas dasar apa kita memejamkan mata, memalingkan wajah dari memusuhi musuh2 Allah...?kasihanilah setiap jiwa di Palestin.. yg merupakan saudara seaqidah kita.. apakah dosa mereka pd kita, sehingga kita tegar menghulurkn plbg bentuk bantuan kpd yahudi dan zionis laknatullah utk mmbunuh kejam jasad mereka? bisakah, kita peruntukkan sedkit masa.. tanyalah pada diri...mengapa kita begitu t'gamak untuk membunuh seorang kanak-kanak Palestin untuk mmenuhi nafsu dan keinginan kita.. demi sebiji buger McDonald, kita bunuh bayi Palestin.. demi mmenuhi kperluan harian kita dgn lbh murah di Carefour.. kita rampas ketenangan warga Palestin.. kita kirimkan ketakutan bg mereka setiap detik.. kita tak mati pun kan, kalau tak makan produk NESTLE.. tp, kita sanggup biarkan org lain mati utk gunakn produk NESTLE.. astaghfirullah... sungguh, kita kejam..!


Ya Allah, bukakanlah pintu2 hati kami.. utk kami menyesali stiap p'buatan tangan kami.. Ya Allah, kami tidak mampu utk memerangi mereka dgn senjata b'teknologi.. namun, spt yg Kau janjikn.. untaian doa kami kirimkan.. senjata t'hebat yg tidak kan p'nah t'kalahkn melainkn dgn izinMu.. Kau selamatkanlah pejuang2 islam.. Kau tabahkanlah hati rakyat Palestin, sungguh mereka insan2 b'hati kental..dan kami, insan2 b'hati lemah.. jgn Kau biarkan hati kami b'kehendak kpd unsur2 yg menyumbg kezaliman kpd saudara2 kami...bukalah matamu, pintu hatimu.... jiwailah perasaan rakyat Palestin.. izinkanlah mereka merasai kedamaian spt kita.. izinkanlah anak2 kecil mereka b'main spt adik2 dan anak2 kita... mereka juga b'hak utk senyum bukan?? hentikanlah tangisan mereka.. kita mampu lakukannya... cukuplah.... jgn zalimi mereka... hati kecilnya memohon pd semua... cukuplah...........................

tentera Israel mengacukan senapang pada seorang kanak-kanak Palestin.. adakah kanak-kanak itu seorang pengganas?

seorang bapa memangku anaknya yg t'cedera akibat ledakan bom fosforus..


allahua'lam...Leave a Reply